onsdag 8 februari 2017

Kokoskyckling med mangosås

4-5 portioner
Kokoskyckling
500 gram kycklingfilé
2 ägg
2 dl kokosflingor
Olivolja
Salt

Sätt ugnen på 180 grader. Rensa kycklingfiléerna och skär i grova bitar. Vispa upp ägg i en djup tallrik och lägg kokosflingorna i en annan djup tallrik. Doppa kycklingbitarna först i ägg och sedan i kokosflingor. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja och strö på salt. Sätt i ugn i ca 15 minuter.

Mangosås
1 mango
1 handfull persilja
Vatten

Mixa mangon slät med lite vatten till en krämig sås. Mixa i persiljan grovt.

Sallad
3 tomater
1 avokado
4 endiveblad

Hacka tomater och avokado grovt. Lägg endivebladen på en tallrik och toppa med tomat-avokadomixen. 

Källa: Helena Nyblom, Läkarens guide till den naturliga supermaten



Inga kommentarer: